Dugleidy Santos

 

Dugleidy Santos er autodidakt og har malet på lærred siden 1999. 

I Brasilien har hun udstillet mange forskellige steder, bl.a. i kulturcentre, parker, gallerier og i private virksomheder både i São Paulo, Piauí og Bahia.

Hun har gengivet hulemalerier i "Projeto Central" af Professor Maria Beltrão (ph.d. i antropologi (Archaeology) og ph.d. i geologi fra Universidade Federal do Rio de Janeiro) og biolog Martha Locks Guimarães (Masters i geologi, Institut for Palæontologi i 1977, Universidade Federal do Rio de Janeiro).

Projektet har resulteret i åbningen af ​​byens arkæologiske museum. 

http://www.projetocentral.com/

 

 Lidt mere om hende...

Familie

Dugleidy Santos kommer fra en lille by nordpå i Brasilien og hun er den ældste fra en familie med tre søstre. Siden hun var en lille én, interesserede hun sig for at tegne og male. 

Hun er gift og har 5 børn (4 drenge og en lille prinsesse). Hun bor i det nordlige Brasilien i en stat, der hedder Piauí.

 

Inspirationer og ønsker

Kunstneren har som inspiration Salvador Dalí, spansk maler, som er kendt for sine surrealistiske malerier og skulpturer.

http://da.wikipedia.org/wiki/Salvador_Dali

Hun får også inspirationer i byens dagligliv, på landet, i sit eget liv og i de sociale og politiske problemer. Derfor skildrer Dugleidy på sine lærreder virkeligheden i de sociale emner i Brasilien som børnedødelighed, miljøødelæggelse, fordomme, kulturelle, religiøse og politiske problemer.

Hun søger gennem sin kunst at fremhæve og fremstille livet i nordøst (et meget tørt sted i det nordlige Brasilien), hvor disse sociale emner har større betydning. Hendes malerier med navnene: Mandacaru, Asa Branca, Cabaça e Comungar er eksempler på eksponering af disse forhold.

Ved at udstille sin kunst, ønsker Dugleidy "at gøre den besøgende til aktive tænker i forhold til de sociale problemer ikke kun i sin by, stat eller land, men også i verden, som vi alle sammen er en lille del af."